Shoreview Commons Campus

  • project photo
  • project photo
  • project photo
  • project photo

Shoreview Commons Campus

Project Type: Master Plan and Campus Improvements

Client: City of Shoreview

The City of Shoreview’s Commons Park is the community’s central park and the campus for its well-loved Community Center and City Hall. The City has conducted several master planning efforts for the park over the years, but after completing a recent renovation of the Community Center, they wanted to confirm their master plan and develop a direction for a first phase of implementation. Shoreview asked LHB to work with their Parks Commission and City Council, conducting a series of workshop-style meetings that resulted in strong support for an updated master plan and a clear approach to the first phase of improvements.

LHB is now working with Shoreview to develop the design, which includes a fountain/skating pond, gardens, trails, skatepark, nature playground, pickleball courts, and parking lot improvements. The team is designing a park that will offer recreational opportunities for an increasingly diverse community, and planning for a sustainable future with efficient water and energy use and improved stormwater handling. The project will significantly increase the year-round functionality of the park, complementing the activities going on inside and elevating the park to a community-wide attraction.

Share it!
  • project photo
  • project photo
  • project photo
  • project photo